Actueel

Nieuws

Voorjaars DIY-pakket Lokaal nieuws dinsdag 23 maart 2021

Voorjaars DIY-pakket

Het is vandaag lente, althans dat staat op de kalender. En als de zon even niet schijnt, dan creëren we het voorjaar toch gewoon met een bos tulpen of een eigengemaakt arrangement!


De seizoenen wisselen elkaar af en dan is de lente wel één van mijn favorieten. De blaadjes die weer aan de bomen komen, de bloembolletjes die uit de grond schieten en de eerste warme zonnestralen tintelen op je huid. De winter is voorbij, de natuur ontwaakt!

Thuiskantoor Lokaal nieuws donderdag 11 maart 2021

Thuiskantoor

Ontspannen en productief werken vanuit huis is mogelijk als je er de juiste voorzieningen voor hebt of treft. Zo geschiedde aan de productieweg 4 in Hasselt

De reden dat we, bijna 2 jaar geleden, verhuisd zijn vanuit Zwartsluis naar Hasselt, was omdat ik uit mijn kantoor groeide. Ik had daar wel een eigen kantoor, maar het bespreken van bouwtekeningen (A1-formaat) gebeurde aan de keukentafel en ook was dit de plek waar John offertes uitwerkte achter de laptop.

Uiteraard is de keukentafel niet de meest ideale werkplek en daar kan menigeen na een jaar thuiswerken vast over meepraten.

Binnenkijken bij Citha Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Binnenkijken bij Citha

Al binnen één minuut heb je in de gaten dat achter dit kleurrijke interieur een kleurrijk en open persoon schuilgaat.

Een jaren ‘30 woning heeft veel aantrekkelijke kenmerken. Hoge plinten, vensterbanken en sierlijsten aan het plafond. Dit soort woningen stralen een bepaalde charme uit, namelijk modern en toch authentiek. Bij een advies kun je deze elementen natuurlijk voor zich laten spreken, maar er ook een dosis lef aan toevoegen.

Zakelijk interieuradvies Lokaal nieuws vrijdag 26 februari 2021

Zakelijk interieuradvies

De identiteit van het bedrijf vertaald zien in de inrichting. Voor dit bedrijf creëerde ik een uniek en passend interieur.

Er zit wel degelijk verschil tussen een zakelijk advies en advies voor particulieren. Bij een zakelijk advies is het de uitdaging om de identiteit van het bedrijf uit te stralen en bij particulieren is het de persoonlijkheid van de opdrachtgever(s) wat je terug wil zien in de inrichting.

Groothuis bouwgroep heeft mij destijds benaderd om mee te denken met het inrichten van het nieuw te bouwen bedrijfspand van Bmodesto. In eerst instantie ging het vooral om het kleur- en materiaalgebruik.

Winterinterieur Lokaal nieuws donderdag 18 februari 2021

Winterinterieur

Zelf kleed je je warm aan tijdens de vrieskou-dagen, waarom zou je dat ook niet doen met je interieur?Het mooiste (en koudste) weer van de afgelopen tijd kun je wel zeggen. Wat was het lekker om naar buiten, de kou, in te gaan en dan te genieten van de warme zonnestralen. De schittering van de sneeuw en het ijs in de sloten, grachten en wateren.

Het is extra genieten wanneer het interieur je als het ware omarmt, terwijl je het zelf nog koud hebt van het “buitenzijn”. Comfort en warmte met de leukste accessoires, dat maakt je interieur compleet.

Metamorfose beddenspeciaalzaak Lokaal nieuws maandag 08 februari 2021

Metamorfose beddenspeciaalzaak

Een slaapkamer is een ruimte waar je optimaal van je rust moet kunnen genieten. Daar kunnen de specialisten van beddenspeciaalzaak Huisman over meepraten.

Beddenspeciaalzaak Huisman in Steenwijk komt zelfs bij je thuis om je persoonlijke slaapsituatie te bekijken. Een bedrijf wat service hoog in het vaandel heeft staan. Dit bedrijf is modern en up to date en daarbij hoort natuurlijk ook een winkelinrichting van deze tijd.

Bouwen is ontwikkelen Lokaal nieuws woensdag 27 januari 2021

Bouwen is ontwikkelen

Het kan best voorkomen dat je woning op enig moment niet meer aan je eisen voldoet. Tijd om te gaan (ver)bouwen of renoveren om je huis aan je levensfase aan te passen.

Dat het leven bestaat uit allemaal fases, daar zijn we het allemaal wel over eens. Tijdens die fases groeit een huis (of een ruimte in huis) met je mee.

Misschien ben je ooit wel begonnen met een studentenkamer die je deelde met je huisgenoten of heb je eerst een huis gehuurd, maar ben je nu de trotse bezitter van je eigen stekkie. Misschien woon je al jaren in hetzelfde huis, maar zijn de kinderen groot geworden of zelfs de deur al uit. Elke fase vraagt de nodige aandacht en investering.

Vernieuwde website Lokaal nieuws donderdag 14 januari 2021

Vernieuwde website

Na enig denk- en schrijfwerk en een toffe fotoshoot presenteren we met trots onze vernieuwde website

Het ontwerpen van een complete inrichting gaat in veel gevallen niet in één dag en zo is dat ook met het ontwerpen van een website. De oorspronkelijke website hebben we begin 2015 laten bouwen door Active Creations. Dit was met de start van mijn bedrijf als interieurontwerper. Destijds wist ik niet wat mij te wachten stond. Nu, vijf jaar verder, is er zoveel gebeurd en veranderd dat de oude website niet meer voldeed.

Kerst arrangement Lokaal nieuws woensdag 16 december 2020

Kerst arrangement

Er zijn zoveel manieren te bedenken voor een mooie versiering met kerst, maar wat kan er nu op tegen een prachtig kerstarrangement met bloemen?

Samen met Lisanne regel ik al enkele jaren de aankleding en decoratie voor hotel Zwartewater in Zwartsluis. Met veel enthousiasme en plezier hebben we dit altijd gedaan.

In de rubriek ‘aanstormend talent’ kreeg ze een podium en daar vertelt ze enthousiast over haar toekomstdroom. Het arrangement is gemaakt in de stijltrend * Crazy Illusions.

 

Winkel restyling Lokaal nieuws dinsdag 08 december 2020

Winkel restyling

De etalage van een winkel moet uitnodigen om naar binnen te gaan (en te blijven). De uitstraling in de winkel moet kloppen met de producten die er worden verkocht.

Mijn loopbaan in de interieurbranche is jaren geleden begonnen als verkoopmedewerker bij de Hubo. Een doe-het-zelf winkel met een breed assortiment. Deze Hubo was met name gespecialiseerd in verf- en technisch advies (omdat het voorheen een verfspeciaalzaak was). Tot voor kort gaf ik advies vanuit Decokay (woonspeciaalzaak) als zelfstandig stylist en ik vind het geven van kleuradvies nog steeds één van de leukste werkzaamheden. Je ziet gelijk resultaat als er kleur in een interieur wordt toegepast.

Kerst workshop Lokaal nieuws maandag 30 november 2020

Kerst workshop

Als het in jouw huis nu al draait om natuurlijke materialen en kleuren, dan zit je met dit kerststuk (en dé trend van 2020) helemaal goed.

Natuurlijke kleuren en materialen zijn al een tijd niet meer weg te denken uit ons interieur. Met kerst hoef je er alleen maar een toefje glitter en glamour aan toe te voegen en er ontstaat gelijk een instant kerstgevoel.

Stalenbibliotheek Lokaal nieuws donderdag 26 november 2020

Stalenbibliotheek

Eén van de belangrijkste onderdelen van een interieuradvies is de combinatie van kleuren en materialen. Het combineren van deze twee is van invloed op hoe een interieur op iemand overkomt.

Liefde voor kleur en materiaal zit in mijn DNA. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als meisje van 9 (zo’n 30 jaar geleden : )) een rood met roze kledingcombinatie droeg naar school. In die tijd kon dat écht niet! En ook schilderde ik op tienerleeftijd een wand in mijn slaapkamer een terra kleur, terwijl grijs “in de mode” was. Tegenwoordig kan bijna alles qua kleur- en materiaalcombinatie. Zowel in kleding als het interieur. De juiste balans is daarin erg belangrijk. Daarnaast heeft het natuurlijk te maken met een ‘durf factor’ en soms is het fijn als je daar een handje bij wordt geholpen ; )

 


 

Kerststyling-box 2020 Lokaal nieuws maandag 16 november 2020

Kerststyling-box 2020

Kerst 2020 zal waarschijnlijk voor velen van ons anders verlopen dan we gewend zijn. Reden genoeg om even te balen, maar we hoeven niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Mijn creatieve brein staat nooit ‘on hold’. Je kunt het misschien wel het beste vergelijken met een popcornmachine. De hele dag (en vaak ook ‘s nachts) ploppen er ideeën op in mijn hoofd. Zo is ook de kerststyling-box 2020 ontstaan.

Horeca interieuradvies Lokaal nieuws maandag 09 november 2020

Horeca interieuradvies

Kleuren die op elkaar zijn afgestemd, een sfeervolle ambiance in combinatie met de juiste meubels, dat maakt dit restaurant tot een prachtig plaatje in het mooie dorp Giethoorn.

Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is omgeven door water. Aan één van de grachten, in het centrum, ligt het restaurant en verhuurbedrijf Smit. Wie aan Giethoorn en omgeving denkt, ziet punters over het water glijden. Vroeger vaak vol met turf of riet , tegenwoordig net zo vaak vol met toeristen.

Binnenkijken bij Johan en Marjo Lokaal nieuws donderdag 05 november 2020

Binnenkijken bij Johan en Marjo

Pas op! Dit kan jou ook overkomen; ) Een simpele muurdoorbraak tussen kamer en keuken heeft geleid tot een complete metamorfose.

“Kiezen we voor een gesloten of open keuken?” is een vraag die heel veel mensen stellen. De één houdt van gescheiden, terwijl de andere bij een open keuken een fijner gevoel heeft. Johan en Marjo besloten voor het laatste en vroegen John dit te realiseren.

Duurzaam wonen Lokaal nieuws donderdag 29 oktober 2020

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen?! Je hebt hier ongetwijfeld een mening over en misschien ben je er zelf wel mee bezig. Maar op welke manier en hoever ga je? Ideeën hebben over duurzaamheid is mooi, maar dit toepassen

De overheid heeft bepaald dat ons land per 2050 bijna geen CO2-uitstoot meer mag hebben. Dit heeft onder meer grote gevolgen voor zowel nieuwe als bestaande woningen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Dalfsen.

Aanmelden