Actueel

Nieuws

Relaxen, een beetje lanterfanten in eigen land of het buitenland, thuis of in een vakantiehuis. Lokaal nieuws vrijdag 27 augustus 2021

Relaxen, een beetje lanterfanten in eigen land of het buitenland, thuis of in een vakantiehuis.

De bouwvak is begonnen en dat betekent dat er veel bedrijven zijn die voor een bepaalde periode dichtgaan of stilliggen. Echter wij blijven, in een soort vakantieritme, doorwerken tijdens deze bouwvakweken. Op deze manier blijven we flexibel inzetbaar voor onze opdrachtgevers. Naast werk voor anderen blijft er ook nog genoeg te klussen aan ons eigen pand. Volgende week gaan we er wel even een paar dagen tussenuit en we pakken onze rustmomenten wanneer het ons uitkomt: )

Fleurige zomergroet Lokaal nieuws maandag 02 augustus 2021

Fleurige zomergroet

Relaxen, een beetje lanterfanten in eigen land of het buitenland, thuis of in een vakantiehuis. De tijd van vakantie is aangebroken!

Trendkleur lila Lokaal nieuws vrijdag 23 juli 2021

Trendkleur lila

Lila is de zomertrendkleur van 2021! Deze kleur maakt niet alleen je klerenkast hip, maar ook je interieur een stukje cooler. 

In deze blog een aantal in-en outdoor tips om met deze kleur een frisse wind te laten waaien door je huis en tuin.

Lila is een unieke kleur om je huis mee te decoreren en bij weg te dromen. Het geeft direct een zomers fris gevoel. Lila is een lichte variant van paars en is een rustgevende en veelzijdige kleur.Een kleur die heel mooi combineert met beige, camel en bruin.

Drie tips om de kleur lila in- en outdoor toe te passen

​Preview Potuyt kleurpalet Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

​Preview Potuyt kleurpalet

Herken je het gevoel dat je altijd AAN staat? Ratelende gedachten en ideeën die je vroeg of laat vorm wilt geven? Het ontwikkelen van een eigen kleurpalet was één van mijn steeds terugkerende gedachte

Creatieve denkers maken iets in hun hoofd. Die gedachten leiden tot een plan, idee of ontwerp en zo geschiedde….

In de vijf jaar dat ik zelfstandig interieurontwerper en -stylist ben, kom ik steeds weer terug op eenzelfde reeks mooie kleuren. Kleuren waarvan ik overtuigd ben dat ze in nagenoeg elke situatie goed uitpakken, van industrieel tot bohemien, van Scandinavisch of landelijk tot modern chique. Deze kleuren ben ik gaan verzamelen en ik heb hier een overzicht van gemaakt, een kleurpalet.

Flierefluiter Lokaal nieuws donderdag 24 juni 2021

Flierefluiter

Zowel flora (plantenrijk) als fauna (dierenrijk) kunnen mij eindeloos fascineren en inspireren. Verrassend hoe je de diversiteit aan kleuren en structuren kunt vertalen naar een interieurbeeld.

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. Al eerder schreef ik hier over in de blog https://potuytbouwenstyling.nl/styling-advies/blog...

Bewondering voor de natuur heb ik altijd al gehad en in de tijd dat we niet konden reizen en er geen beursbezoeken waren, ben ik het alleen nog maar meer gaan waarderen.

Flierefluiter Lokaal nieuws dinsdag 15 juni 2021

Flierefluiter

Zowel flora (plantenrijk) als fauna (dierenrijk) kunnen mij eindeloos fascineren en inspireren. Verrassend hoe je de diversiteit aan kleuren en structuren kunt vertalen naar een interieurbeeld.

Het zonnetje in huis Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Het zonnetje in huis

Ja! Daar is ie dan. We hebben er even op moeten wachten, maar hij is meer dan welkom. Sinds hij verschijnt, lijkt iedereen gelijk een stuk vrolijker.

 Ik heb het natuurlijk over de zon! Wat hebben we er met z’n allen naar uitgekeken de afgelopen tijd. Alles lijkt ineens een andere dimensie te krijgen als de zon gaat schijnen. We worden er niet alleen blij van, maar het is ook nog eens supergezond.

De zon is geel (tenminste…wij zien hem als geel, want eigenlijk is hij wit, maar dit heeft te maken met de kleuren die in de atmosfeer worden doorgelaten). Geel wordt geassocieerd met energie, lente, zomer en geluk. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Het stimuleert het brein en staat voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook voor creativiteit en fantasie. Ook heeft geel negatieve eigenschappen zoals jaloezie, onbetrouwbaarheid en verraad. Maar goed, daar zoom ik maar niet te veel op in ; )

 

​De natuur als eindeloze inspiratiebron Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

​De natuur als eindeloze inspiratiebron

Kleurinspiratie nodig voor je interieur? De natuur is misschien wel de grootste inspiratiebron en daar gingen wij deze week vroeg voor uit de veren.

We zijn allemaal wel toe aan een beetje zon en (zomer)warmte. Afgelopen week konden we genieten van een paar heerlijke zonnige dagen. Tijdens Hemelvaartsdag gingen wij om 6.30 uur uit bed, niet alleen om de zon op te zien gaan, maar ook om te gaan dauwzwemmen met het hele gezin.

Dauwtrappen is misschien wel bekender dan zwemmen. De oorsprong van het dauwtrappen, fietsend, wandelend of zwemmend, ligt begin 19 e eeuw. De mensen stonden vermoedelijk al om drie uur ‘s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen en het voorjaar in te luiden. 3.00 ’s ochtends was voor ons net iets te gek en we vonden 6.30 uur een prima tijd. Een uur lang baantjes trekken, de zon zien opgaan boven het dampende water en tot slot een lekker ontbijtje met een dampende kop koffie of thee. En daarna opwarmen bij onze houtkachel ; .) Kortom, het was genieten en we hebben bij deze een nieuwe traditie ingeluid.

Inspiratie voor de adviezen die ik geef, haal ik voor een groot deel uit de natuur en haar seizoenen. Niet alleen het kleurgebruik, maar ook de prachtige structuren en de mix van stoere en ruige materialen als hout, steen, kurk en bamboe met zachte, comfortabele materialen zoals wol en katoen.

Binnenkijken bij Henny Lokaal nieuws dinsdag 30 maart 2021

Binnenkijken bij Henny

De unieke meubelstukken (gevonden op marktplaats), de mix van materialen en een enorme hoeveelheid planten maakt dat je je direct welkom voelt in dit interieur!

Volgens mij heeft Henny een aangeboren gevoel voor styling. Bijzonder eigenlijk dat ze nooit de ambitie heeft gehad om hier iets mee te doen. Al jaren zet ze zich vol passie en liefde in voor de zorg en styling is een soort van hobby.De zorg is misschien ook wel een beetje te vergelijken met een interieuradvies. Je zorgt, steunt, troost en verbindt. Maar je signaleert, stimuleert, beslist, bewaakt en improviseert ook. Het was daarom ook een eer dat Henny mij benaderde om bij de geplande verbouwing te helpen met een upgrade van hun interieur.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Dalfsen.

Aanmelden