Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

​De natuur als eindeloze inspiratiebron

Kleurinspiratie nodig voor je interieur? De natuur is misschien wel de grootste inspiratiebron en daar gingen wij deze week vroeg voor uit de veren.

We zijn allemaal wel toe aan een beetje zon en (zomer)warmte. Afgelopen week konden we genieten van een paar heerlijke zonnige dagen. Tijdens Hemelvaartsdag gingen wij om 6.30 uur uit bed, niet alleen om de zon op te zien gaan, maar ook om te gaan dauwzwemmen met het hele gezin.

Dauwtrappen is misschien wel bekender dan zwemmen. De oorsprong van het dauwtrappen, fietsend, wandelend of zwemmend, ligt begin 19e eeuw. De mensen stonden vermoedelijk al om drie uur ‘s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen en het voorjaar in te luiden. 3.00 ’s ochtends was voor ons net iets te gek en we vonden 6.30 uur een prima tijd. Een uur lang baantjes trekken, de zon zien opgaan boven het dampende water en tot slot een lekker ontbijtje met een dampende kop koffie of thee. En daarna opwarmen bij onze houtkachel ; .) Kortom, het was genieten en we hebben bij deze een nieuwe traditie ingeluid.

Inspiratie voor de adviezen die ik geef, haal ik voor een groot deel uit de natuur en haar seizoenen. Niet alleen het kleurgebruik, maar ook de prachtige structuren en de mix van stoere en ruige materialen als hout, steen, kurk en bamboe met zachte, comfortabele materialen zoals wol en katoen.

Lees het volledige bericht op

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Dalfsen.

Aanmelden