Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Specialisten

Herbrink Parket is dé specialist voor houten vloeren. Het Lemelerveldse familiebedrijf, opgericht in 1988, heeft ruim dertig jaar ervaring in het leggen en onderhouden van parket- en pvc-vloeren.


“De meeste klanten komen uit de driehoek tussen Zwolle, Deventer en Almelo. Maar we krijgen ook opdrachten binnen uit plaatsen als Zeewolde en Amsterdam”, vertelt eigenaar Niels Herbrink. “Soms vinden ze ons via internet, maar vaak komen de contacten tot stand via familieleden en vrienden, of mensen van elders die in de regio een vakantiehuisje hebben.”


Aanbevelingen van mensen die tevreden zijn over onze producten en dienstverlening vormen natuurlijk de beste reclame die je je als bedrijf kunt wensen. Op deze manier is de bekendheid van Herbrink Parket in de wijde regio geleidelijk gegroeid. Waar dat door komt? “Enerzijds merk ik dat mensen en bedrijven uit het oosten voor veel Nederlanders een betrouwbaar imago hebben”, zegt Niels. “Anderzijds staan we voor kwaliteit bij alles wat we doen en leveren. Door onze vakkennis kunnen we gericht adviseren voor elke woning.”


Hoewel Herbrink in het verleden ook meubels verkocht, vormen de parketvloeren van oudsher de basis van het bedrijf. “Dat is onze specialisatie, waar we ons helemaal op hebben toegelegd”, aldus  Niels Herbrink. “Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten of bestaande woningen.”

Nieuwste ontwikkelingen

Het bedrijf volgt nauwgezet de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Want die zijn er zeker. “Sinds kort zijn er pvc-vloeren, van het Duitse merk Meister, die echt honderd procent ‘schoon’ zijn”, meldt hij. “Want hoe je het ook wendt of keert, pvc-vloeren zijn door de weekmakers die ervoor gebruikt worden altijd een beetje vervuilend, ook al past het binnen de regelgeving. Fabrikanten zoeken al langer naar mogelijkheden om dat zoveel mogelijk terug te dringen, maar Meister is er als eerste in geslaagd om dit voor honderd procent te realiseren.”


Houten vloeren kennen dit probleem niet en zijn dus duurzamer. “Soms zijn ze wat duurder in aanschaf, maar er staat tegenover dat ze heel lang meegaan. Je kunt ze tussentijds ook afschuren en vernieuwen, of van een andere kleur voorzien.”
Herbrink Parket is dan ook het aangewezen adres voor onderhoud van bestaande vloeren. “De meeste parketvloeren vergen weinig onderhoud”, weet Niels. “Een half uurtje dweilen met onderhoudsolie en de vloer kan er weer een paar maanden tot een jaar tegen. Je hoeft in dat geval zelfs de meubels niet te verplaatsen.” Ook kunnen vloeren steeds vaker worden gelegd op vloerverwarming. Dit geldt zowel voor PVC en laminaat als voor een parketvloer.


Dealer van FLOER

Sinds oktober 2018 is Herbrink Parket tevens dealer van het Nederlandse merk FLOER. FLOER is gespecialiseerd in de productie van A-kwaliteit eiken houten parketvloeren en visgraat duoplanken. Daarnaast levert FLOER Europees geproduceerd laminaat en ‘schone’  PVC-vloeren met een ijzersterk karakter. Deze zijn ook leverbaar in het bekende visgraatmodel, dat de laatste jaren weer sterk aan populariteit heeft gewonnen.
Niels kwam in 2000 in de zaak werken. In eerste instantie in loondienst bij zijn vader, en vanaf 2008 als directielid. In 2018 nam hij het bedrijf over. “Ik zit inmiddels ook alweer twintig jaar in het vak en in de tussentijd is het ondernemerschap erbij gekomen. Naast het leggen, schuren en oliën van bestaande vloeren en bekleden we trappen met parket of pvc, zowel bij  particulieren als bedrijven. Verder kunnen we ook plinten en het lijstwerk van deuren aanbrengen.”


Daarnaast is Herbrink Parket medio 2019 verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Migaweg in Lemelerveld. De nieuwe showroom – op dezelfde locatie als waar Niels’ vader Jos in de beginjaren de voorraden opsloeg – biedt een breed scala van parketvloeren: van traditionele exclusieve patronen en fraaie verouderde vloeren tot de budgetvloeren, zoals lamelvloeren, laminaat en PVC.

Laat je inspireren

Wie inspiratie wil opdoen, kan terecht op de website van het bedrijf, waar voorbeelden worden getoond van de mogelijkheden. Wie daarna meer wil weten, kan een afspraak maken voor een bezoek aan de showroom.

Herbrink Parket
Woeste Grond 21, 8152 HL Lemelerveld
T 06 20612839
herbrinkparket.nl / info@herbrinkparket.nl

 

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.